IPJ Olt cheltuie sute de mii de lei pentru protecția polițiștilor împotriva COVID-19

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt bagă sute de mii de lei în materiale menite să îi protejeze pe oamenii legii de COVID-19.

IPJ Olt continuă să-și protejeze angajații de pericolul reprezentant de noul coronavirus. Instituția a scos la licitație un contract de peste 240.000 de lei în cadrul căruia dorește să achiziționeze 100.000 de mănuși chirurugicale, 300.000 de măști chirurgicale de unică folosință, 200 de litri de dezinfectant antiseptic pentru mâini, 100 litri de dezinfectant pentru suprafețe, 3500 de măști FFP3, 5000 de combinezoane de protecție cu glugă, 500 de combinezoane cu protecție bactericidă și 30.000 de pastile de cloramină solubile în apă, pentru dezinfecția suprafețelor.

Contractul este împărțit în nouă loturi, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare de către autoritatea contractantă este data de 9 iunie 2021. În aceeași zi, la ora 15.00, comisia de evaluare va deschide ofertele.

Este vorba de șeful inspectoratului, comisarul șef Mihai Mihalache, de adjunctul său Eduard Bîlă, de un ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale, dar și de un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Slatina – cu toții au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt s-a confruntat, anul trecut, cu focare de COVID-19, nici șefii instituției nefiind ocoliți de boală. Au fost infectați cu noul coronavirus, printre alții, șeful inspectoratului, comisarul șef Mihai Mihalache, adjunctul său, Eduard Bîlă, un ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale, dar și de un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din păcate, la nivelul IPJ Olt au existat și decese provocate de COVID-19. Șeful Postului de Poliție Ipotești, Alexandru Gibea, se numără printre oamenii legii care și-au pierdut viața după ce au contractat virusul ucigaș.

Și agentul șef principal de poliție Alexandru Sora, care lucra în cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a decedat pe patul de spital, anul acesta, după ce a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here