Razie în Olt: Șoferi de microbuz, prinși băuți. Amendă de 9.000 de lei pentru număr mare de persoane transportate

Polițiștii din Olt au organizat, azi, o razie în județ pentru a depista șoferii de transport în comun, care se abat normelor legale. S-a descoperit numeroase nereguli, fiind reținute permise, aplicate amenzi și au fost retrase și mai multe certificate de înmatriculare. Nouă sancțiuni au fost aplicate pentru consum de alcool.

Acţiunea s-a desfăurat pe raza judeţului, scopul fiind verificarea respectării capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

„În urma activităţilor desfăşurate a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.015 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea 7 fiind aplicate pentru încălcarea normelor privind transportul de persoane, în valoare de 11.030 lei, 9 sancţiuni pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 52 pentru alte abateri”, potrivit IPJ Olt.

Oamenii legii au reținut nouă permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.

Mai exact, pe Drumul Naţional 65/European 574, pe raza comunei Slatioara, a fost depistat un conducător auto în timp ce efectua transport de persoane având în microbuz șase persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here