Alerte meteo de VREME REA: Cod galben de furtuni, vijelii. Grindină în 22 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte meteo cod galben de vreme rea, valabile până miercuri seară, în localități din 22 de județe. Pe parcursul zilei de miercuri, sunt așteptate ploi torențiale, cu descărcări electrice, vijelii și grindină.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, 9 iunie, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, până vineri, 11 iunie, la ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Conform ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here