Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei anunţă schimbările din acest an: „Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor”

Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat că anul acesta elevii vor avea la dispoziţie 15 minute în plus pentru completarea datelor de indentificare. De asemenea, examenele se vor organiza în centre mici, pentru a nu se crea aglomeraţii.

Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei anunţă schimbările din acest an: “Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor”

Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei a vorbit despre schimbările care au loc în acest an. Reaminim că înscrierile au începu săptămâna aceasta.  asta au început înscrierile la Evaluarea Națională.

„Sunt câteva elemente care fac diferența. În primul rând, am facut totul ca elevul să se poată concentra pe fond și nu pe formă. (…) Din punct de vedere epidemiologic, am decis organizarea în centre de examinare mici pentru a nu se crea aglomerații. Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor. Am soluționat o problemă mai veche, pe figurile gemoetrice elevii pot face construcții fără să fie considerate semne particulare. De asemenea, la Limba Română pot sublinia pe textele date, nu se consideră semne”, a spus Sorin Cîmpeanu la Aleph News.

Referitor la rata de promovabilitate de anul acesta, ministrul Educației este optimist.

„Facem toate efortuile pentru a organiza cât mai bine și mai ales pentru că am obtinut rezultate foarte bune la simularea pe care am putut să o organizăm cu prezență fizică. Rezultatele au fost suprinzătoare, peste 65% au reușit să promoveze”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei i-a asigurat pe toţi elevii că şcoala va începe în condiţii normale de la 13 septembrie.

„Nu cred că optimismul poate să facă rău cuiva. Cu toții ne dorim să nu avem un al patrulea val. Trendul epidemiologic, precum și rata de vaccinare sunt bune. Toate aceste lucruri creează premise pentru deschiderea școlilor în datat de 13 septembrie în condiții de normalitate”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

 

22 iunie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
Rezultatele și contestațiile:

29 iunie 2021 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
30 iunie 2021 Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Sesiunea specială a Evaluarării Naționale 2021

28 iunie – 2 iulie 2021 – Înscrierea la etapa specială a evaluării Naționale
5 iulie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here