Explozie urmată de un incendiu, la o companie din Pitești. Trei rezervoare cu păcură puteau sări în aer

Misiune riscantă pentru pompierii din Piteşti, după ce o explozie urmată de un incendiu s-a produs în curtea unei companii de transport a produselor petroliere. Trei rezervoare cu păcură se aflau în vecinătatea flăcărilor şi puteau exploda în orice moment. Salvatorii au reuşit să le răcească la timp, însă şi au lichidat flăcările.

O explozie puternică, urmată de un incendiu de proporţii i-a făcut pe angajaţii firmei de transport al produselor petroliere să dea alarma. Pompierii au ajuns în scurt timp la faţa locului. Acolo şi-au dat seama că riscul intervenţiei este deosebit de ridicat. În curtea în care se afla depozitul în flăcări se aflau trei rezervoare cu păcură.

Pompierii au încercat să le răcească, pentru a nu sări în aer. Unul dintre angajaţii societăţii a încercat să stingă, de unul singur, incendiul. A fost scos de salvatori numai cu câteva arsuri pe corp.

Lavinia Şerban, Ambulanţa Argeş: A fost preluată o singură victimă. Pacientul era cu leziuni uşoare, din arsuri minore, a refuzat transportul la spital.

Pe lângă pagubele cauzate de incendiu, compania în cauză riscă acum o amendă de 60.000 de lei.

Alexandru Vâjan, Garda de Mediu:Societatea era în procedură de autorizare pentru rezervorul pe care îl deţin. Dacă nu erau autorizaţi, nu aveau voie să lucreze.

Cauza incendiului nu a fost stabilită, încă. Pompierii au întâmpinat o altă problemă, în drumul spre bază. Una dintre autospeciale s-ar fi defectat în momentul intervenţiei şi, la întoarcere, s-a izbit de pilonul unui pod. Nimeni nu a fost rănit.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here