Peste 120 de permise reținute, săptămâna trecută, de polițiștii din Olt. Au fost depistate și 14 infracțiuni rutiere

Peste 120 de permise au fost reținute, săptămâna trecută, de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Oamenii legii au descoperit și 14 infracțiuni rutiere, consumul de alcool și condusul fără permis, fiind principalele cauze.

„La nivelul judeţului Olt, în primele cinic luni ale anului 2021, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 974 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale. De asemenea, au fost reţinute 127 de permise de conducere, dintre acestea 26 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 63 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 38 pentru alte abateri, fiind retrase şi 43 de certificate de înmatriculare”, potrivit IPJ Olt.

Dintre cele 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci au fost pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cinci pentru conducere fără permis, iar patru pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here