Descinderi la domiciliul unui primar care este acuzat că ar fi mutat fictiv mai mulți cetățeni pentru a vota cu el

Un primar din Dâmboviţa este acuzat că ar fi încercat să mute fictiv mai mulți cetățeni pe teritoriul localității pentru a vota la următoarele alegerile locale.

Polițiștii și procurorii au descins la primăria din comuna Cojasca, dar și la domiciliul primarului cu pricina, pe care îl suspectează de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.

La sfârşitul lunii iunie, în comuna Cojasca vor avea loc alegeri după ce consiliul local a fost dizolvat din cauza absenţei repetate unor consilieri de la şedinţe. Procurorii îl suspectează pe primar că, în complicitate cu alți funcționari de la Primărie și de la evidenţa Populaţiei, ar fi întocmit acte pentru ca 67 de persoane să figureze că și-au stabilit reședința în comună, astfel încât să poată vota.

Cei 67 de aşa-zişi alegători nu locuiesc efectiv la adresele la care și-au declarat reședința, susţin anchetatorii.

Pe de altă parte, ieri, primarul comunei Ciorani, din judeţul Prahova, a fost arestat împreună cu alţi 15 suspecți – toți bănuiți că au fraudat alegerile locale din toamna anului trecut. Procurorii spun că membrii secțiilor de votare au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor scrutinului.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here