ISU Olt caută salvatori voluntari. Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele interesate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt organizează în această perioadă înscrieri pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”.

Instituția menționată așteaptă până pe data de 5 iulie noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor. Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 10 iulie 2021.

Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții: – are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, este apt din punct de vedere medical, nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

În acest sens, potrivit ISU, cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție. Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean.

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here