Siminica Mirea: „E un paradox să auzim că economia merge fantastic, dar în paralel să observăm că nu sunt bani pentru copii

Subiectul alocaţiilor pentru copii denotă încă o dată anularea promisiunilor făcute înainte de alegeri de către actuala guvernare, arată, într-o postare pe pagina sa de socializare, senatoarea de Olt Siminica Mirea.

Argumentul extrem de frecvent invocat că nu există bani este fals, spune senatoarea social-democrată, iar anularea tranşei de la 1 iulie nu are nicio legătură cu actualul context economic.

Din nefericire pentru ţară, această decizie a fost una premeditată, nedeterminată de evoluţia economică, iar Partidul Social Democrat a avertizat acest lucru, precizează reprezentanta PSD.

„Este un paradox total să auzim faptul că economia merge fantastic, că puterea de cumpărare creşte extrem de mult, dar în paralel observăm faptul că nu sunt bani pentru copii. Partidul Social Democrat va ataca la CCR orice lege privind alocaţiile, care prevede anularea unor drepturi deja câştigate de copii. Acest lucru nu se poate evita prin intermediul unei OUG, din prisma apariţiei unui conflict de constituţionalitate cu Parlamentul.

În schimb, acum Guvernul ar suprima dreptul deja câștigat de către copii prin lege, respectiv tranșa de majorare de la 1 iulie”, mai scrie, pe Facebook, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here