Peste 500 de polițiști din Olt vor asigura ordinea şi siguranţă publică în minivacanța de Rusalii

Peste 500 de poliţişti olteni, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice precum și din cadrul altor structuri, acţionează, în perioada 19 – 21 iunie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în minivacanța de Rusalii.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt.

„Polițiștii vor folosi 9 aparate radar zilnic, aparatele Drug Test precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație”, se arată într-un comunicat la IPJ Olt.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, oamenii legii vă recomandă să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză!

Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă.

Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here