Varianta indiană a COVID-19, prezentă în majoritatea cazurilor noi din Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat recent că varianta indiană a coronavirusului reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate în oraș.

„Conform celor mai recente date pe care le-am obţinut, 89,3% dintre pacienţi sunt infectaţi cu o mutaţie a coronavirsului, numită Delta, varianta indiană. Şi este mai agresivă, se răspândeşte mai rapid”, a declarat Serghei Sobianin pentru canalul Pervi Kanal, conform informațiilor transmise de afp.com

Confruntată cu o creştere semnificativă a numărului de infectări, Moscova impune din nou o serie de restricţii. În acest context, prezenţa la evenimente va fi limitată la maximum 1.000 de persoane, a scris vineri primarul capitalei Rusiei pe blogul său.

„Teatrele şi cinematografele vor rămâne deschise”, a precizat el, punctând și că zona dedicată fanilor pentru Campionatul European de Fotbal va fi închisă.

Locurile de joacă din interior vor rămâne închise încă 10 zile, a mai spus el, precizând că „după aceea, vom analiza din nou situaţia”. Cei care doresc să meargă noaptea în baruri, restaurante şi discoteci din Moscova în intervalul orar 23:00 – 06:00 vor trebui să prezintă o dovadă că sunt vaccinaţi.

9.000 de noi infectări cu COVID-19 au fost raportate vineri în decurs de 24 de ore

Potrivit lui Sobianin, muncitorii imigranţi din Moscova vor trebui să primească vaccinul rusesc în doză unică „Sputnik Light”. Până în prezent, doar cetăţenii ruşi beneficiau de vaccinare gratuit. Deoarece mulţi muncitori imigranţi din Asia Centrală lucrează în Rusia, grupul de persoane care va fi vaccinat gratuit va fi extins.

În cel mai mare oraş din Europa, cu aproximativ 12 milioane de locuitori, 9.000 de noi infectări cu COVID-19 au fost raportate vineri în decurs de 24 de ore, potrivit autorităţilor. Cel mai mare număr zilnic fusese atins la sfârşitul lunii decembrie, cu aproximativ 8.200 de noi cazuri.

Potrivit celor spuse de ministrului Sănătăţii, Mihail Muraşko, numărul noilor pacienţi din spitale au crescut cu 30% în decurs de o săptămână.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here