Condiții INUMANE de muncă la Romvag Caracal. Muncitorii, nevoiți să lucreze în ploaie/ VIDEO+FOTO

Condiții inumane de lucru la Romvag Caracal, unde, atunci când plouă, plouă și în hala fabricii de vagoane.

Ori de câte ori cad precipitații, apa pătrunde și în secție, prin acoperișul găurit, astfel că muncitorii sunt nevoiți să lucreze în ploaie.

Imagini video cu astfel de scene au fost primite de OLT-ALERT de la oameni care se plâng de condițiile grele de lucru.

Contactat telefonic, președintele sindicatului din cadrul Romvag, Paul Stancu, spune că problema este veche și reparațiile aduse acoperișului au fost, de-a lungul timpului, ineficiente.

„Din păcate, așa este. Sunt câteva găuri în plafon, se scurge apa pe undeva pe acolo, că nu s-a mai ocupat nimeni. S-a promis că se face ceva. Acestea nu sunt de azi, de ieri. După ce că avem salarii mici, mai lucrezi și în condiții mizere, de ajungi să te îmbolnăvești. Noi când am intrat în grevă, și pentru condițiile grele de muncă am protestat. În loc să muncim, stăm să scoatem apa din canal”, a declarat liderul sindical.

În data de 20 mai, cei peste 500 de muncitori de la Romvag Caracal au intrat într-o grevă spontană care a durat 11 zile, solicitând salarii și condiții de muncă mai bune. Conducerea Astra Rail Industries, care controlează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva din Drobeta Turnu Severin, s-a adresat instanței de judecată, care a declarat greva nelegală, astfel că angajații și-au reluat munca. Acum, oamenii speră să obțină ceea ce au cerut pe calea negocierilor, după ce sindicatul de la Romvag a obținut reprezentativitate în cadrul Astra Rail Industries, colegi ai lor de la Arad și Drobeta Turnu Severin aderând la această structură sindicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here