Ploi torențiale în Olt și azi. Codul Galben de vreme rea durează până la noapte. Cantități de apă de până la 50 litri/mp

Ploile torențiale vor continua să cadă și azi în Olt, ca și în majoritatea județelor țării. Cantitățile de apă pot ajunge la 50 de litri pe metrul pătrat, atenționează meteorologii.

Atenționarea Cod Galben de averse torențiale și vânt, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ieri, va expira abia deseară, la ora 23.00.

„În intervalul menționat (18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00. n.r.), în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, se arată în atenționarea ANM.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here