Taxa de însoțitor la Spitalul Județean Suceava este atât de mare, încât mulți părinți își lasă copiii internați singuri

Spitalul Județean Suceava are o taxă de însoțitor de 70 de lei pe zi, una dintre cele mai mari din țară, astfel încât mulți părinți sunt nevoiți să-și lase copiii singuri în spital.

Pentru o singură zi de spitalizare alături de copiii lor, părinții trebuie să plătească 70 de lei, în condițiile în care la taxa de însoțitor de la Spitalul Clinic de Urgență de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București, de pildă, actualizată în luna mai, este de 25 de lei, scrie Obiectiv de Suceava.

La Suceava, taxa a fost majorată de la 55 de lei la 70 de lei, arată medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al spitalului județean.

Așa s-a ajuns în situația ca în secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Suceava să fie internați micuți singuri, pentru că părinții nu au bani să achite taxa de însoțitor.

Multe mame aleg această variantă pentru că suma de 70 de lei pentru o singură zi de spitalizare a copilului depășește cu mult bugetul familiei.

În majoritatea spitalelor din țară, taxa este de 10 lei

”A fost 55 de lei pe zi și acum recent, s-a mărit la 70 de lei. E foarte mult. Dacă cel mic este internat pentru zece zile, atunci părintele trebuie să achite 700 de lei. E foarte greu să plătești, dar e și mai greu să-și lași copilul singur în spital”, a povestit mama unui copil.

În țară, taxele de însoțitor sunt de 10 lei în cele mai multe unități spitalicești, 20-30 de lei în spitalele din Capitală și 70 de lei la Spitalul Județean Suceava, iar asta creează mari nemulțumiri în rândul părinților care nu-și pot lăsa copiii mici singuri în spital.

Multe familii nu-și permit aceste sume pe perioade lungi de internare, mai ales, spun ei, că acestea nu se justifică, având în vedere condițiile în care stau în spitale. În unele cazuri, taxa se încasează anticipat.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here