Deputatul Gigel Știrbu, indignat de europarlamentarii USR-PLUS care au votat Raportul Matici. Acesta prevede că bărbații pot naște și promovează avortul

Parlamentul European a adoptat, joi, Raportul Matici, prin care le cere celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să garanteze accesul femeilor la avort, supus unor legi extrem de restrictive în unele state membre, şi să asigure în acelaşi timp accesul la “o contracepţie de calitate şi la preţuri accesibile”. Raportul Matic, adoptat cu 378 de voturi ‘pentru’, 255 ‘împotrivă’ şi 42 de abţineri, prevede că și bărbații pot naște și că avortul e drept fundamental al omului. Printre europarlamentarii care au votat raportul se numără și șapte membri ai USR-PLUS, lucru care i-a scandalizat pe oamenii politici din celelalte partide politice din România.

Printre cei indignați de această rezoluție, dar și de votul celor de la USR-PLUS, se numără și deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, care aduce critici dure într-o postare pe pagina sa de socializare.

„Am aflat din mass-media că aseară a fost votat în Parlamentul European Raportul Matić” – proiect care promovează ideea că femeia nu trebuie să fie mamă, că noua generație trebuie îndoctrinată de mică cu ideea că femeia nu are această vocație, iar toți cei care se opun acestei viziuni trebuie combătuți și condamnați cu orice preț. Pe lângă multe alte absurdități pe care acest raport le contine, documentul sustine că și bărbații pot să nască copii, și faptul că educația sexuală pro LGBT va fi obligatorie în școli!?!

Ceea ce mi s-a părut într-adevăr șocant și inamisibil este faptul că europarlamentarii USR-PLUS, membrii ai Grupului “Renew”, în frunte cu Dacian Cioloș au încredințat 7 voturi acestui raport toxic.

Schimbarea totală de paradigmă în privința drepturilor omului în UE votată ieri este periculoasă și nesănătoasă, si-l întreb pe dl Cioloș, care este de acord ca bărbații să nască, care sunt motivele reale pentru care a votat această inepție? Care sunt motivele ascunse ale domnului președinte Cioloș al Renew Europe, în care au fost grupați verzii și stânga europeană din Parlamentul European, să susțină un document în care libertatea religioasă nu ar mai trebui să existe? Cam care ar fi următoarea inițiativă propusă de Dacian Cioloș: obligativitatea scoaterii icoanelor din casele românilor, așa cum au impus comuniștii în anul 1948 în RPR?

Fac apel la Dacian Cioloș să se trezească și să nu mai voteze documente toxice pentru interese ascunse!”, a scris, pe Facebook, parlamentarul liberal.

Raportul Matic se poziţionează clar în favoarea promovării unei agende ideologice îndreptate împotriva dreptului la viaţă şi a dreptului părinţilor de a se pronunţa asupra educaţiei pe care o primesc copiii lor, mai afirmă Gigel Știrbu, care precizează că el va susține întotdeauna o societate construită pe valori și principii sănătoase, care să sprijine familia și să respecte viața.

Pentru raportul care este intens contestat de Biserica Catolică au votat Dacian Cioloș, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew.

Împotriva raportului au votat Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler.

Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose au ales să nu voteze.

Dragoș Pîslaru, Adrian-Dragoș Benea și Marian-Jean Marinescu s-au abținut, în timp ce Claudiu Manda a fost absent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here