ISU Olt, recomandări în urma emiterii codului PORTOCALIU de ploi abundente. Cum te ferești de pericole

ISU Olt, vine cu o serie de recomandări în urma emiterii codului portocaliu de ploi abundente.
Avertizarea meteo este valabilă de astăzi de la ora 14:00, până mâine la ora 06:00, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei.
Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.
„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, este mesajul purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Bășășteanu.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here