Peste 1800 de șomeri din Olt, angajați prin intermediul AJOFM. Peste 350 de tineri, printre norocoși

DIGITAL CAMERA

Nu mai puțin de 1.857 de persoane au fost angajate, în primele cinci ale anului, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Potrivit AJOFM Olt, din totalul persoanelor ocupate până în luna mai, peste 700 au peste 45 de ani, 458 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 336 au între 25 și 35 de ani, iar 352  sunt tineri sub 25 de ani.

Dintre cei angajați, 812 sunt din mediul urban, iar 1.045 sunt din mediul rural.

„Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (734), urmate de cele cu studii gimnaziale (397), profesionale (385), 97 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele cinci luni ale anului 2021, 427 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, se arată într-un comunicat al AJOFM Olt.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.594  persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here