Alegeri locale parțiale în Olt: Start vot! Cine sunt candidații care se bat pentru funcția de primar la Deveselu

Cele trei secții de votare de la Deveselu s-au deschis la ora 07.00. În cursă au intrat șase candidați din partea PSD, PNL, USR PLUS, AUR, PMP și un independent.

Favoritul ar fi candidatul PSD, Nicolae Dobre, viceprimarul localității și cel care a preluat și atribuțiile de primar după moartea fostului edil-șef Ion Aliman.

Dobre se confruntă cu fiul fostului primar, Iulian Aliman, care candidează din partea PNL, cu Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP) și cu independentul.

La Deveselu sunt organizate alegeri locale parțiale după ce primarul comunei, Ion Aliman, care a candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a murit, anul trecut, în plină campanie electorală, cu 10 zile înainte de alegeri. Edilul a decedat la Spitalul Colentina din București, unde a ajuns în urma agravării stării de sănătate după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Deși decedat, Aliman a obținut cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor, fiind ales primar după ce a plecat la cele sfinte. În absența câștigătorului, atribuțiile de primar au fost preluate de actualul viceprimar Nicolae Dobre.

Alegeri locale parțiale au loc, duminică, în 36 de localităţi din 23 de judeţe. Alegătorii sunt aşteptaţi la vot pentru a-şi alege primarii şi, într-o singură comună, Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here