ALRO Slatina împrumută aproape 100 milioane dolari de la bănci românești și internaționale pentru investiții

ALRO Slatina se împrumută la mai multe bănci pentru continuarea programului de investiții în eficiență energetică. Doar de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre compania din Slatina va împrumuta 40 de milioane de dolari, alte 55 de milioane de lei urmând să fie împrumutați de la bănci comerciale românești și internaționale.

ALRO Slatina anunță că Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă companiei un împrumut de 40 milioane de dolari pentru programul de investiții în eficiență energetică. Împrumutul pe șapte ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței și abilității companiei de gestionare a energiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată mare.

Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane de dolari, care va fi, de  asemenea, finanțat de bănci comerciale românești și internaționale.

„Sprijinirea investițiilor ESG responsabile este obiectivul nostru prioritar ca bancă regională de dezvoltare. Suntem încântați să vedem din partea clientului nostru pe termen lung introducerea măsurilor de eficiență energetică și a practicilor durabile din punct de vedere ecologic, care sunt în conformitate cu prioritățile politice ale Guvernului României. Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, credem că ALRO va fi capabilă să satisfacă cererea internă crescută și să aducă un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv crearea de locuri de muncă, promovarea exporturilor și venituri sporite pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, președintele Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

„În prezent, accentul nostru este pus pe sustenabilitate și, prin urmare, am făcut pași majori în comunicarea progreselor realizate în acest domeniu. ALRO este unul dintre liderii din România care au ca prioritate îndeplinirea obiectivelor de neutralitate climatică prin implementarea tehnologiilor de ultimă generație. Conducem o afacere responsabilă și investițiile semnificative făcute în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre , un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Acordul marchează o nouă etapă a parteneriatului Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre cu ALRO, început în 2015. De atunci, Banca a furnizat un total de 120 milioane de dolari pentru sprijinirea dezvoltării Grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here