Un tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești întârzie un an. Constructorul rămâne, zilnic, fără muncitori/ FOTO+VIDEO

Nici anul acesta nu se va circula pe drumul expres dintre Pitești și Craiova. Finalizarea tronsonului 1, între Craiova și Balș, se amână cu încă un an. Deși ar fi trebuit ca lucrările să se încheie în 2021, stadiul realizării lor e de abia 24%. Reprezentanții firmei de construcții au declarat, miercuri, că se confruntă cu lipsa de muncitori și că, în fiecare zi, cel puțin zece își dau demisia, potrivit digi24.ro.

Deși termenul de predare al tronsonului dintre Craiova și Balș este decembrie 2021, constructorul a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că nu va fi posibil acest lucru și că abia la finalul lui 2022 se va putea circula pe porțiunea respectivă.

Potrivit constructorului, lucrările sunt finalizate în proporție de 24%, deși potrivit contractului stadiul ar fi trebuit să ajungă la 70%, informează digi24.ro.

Potrivit aceleiași surse, constructorul a invocat mai multe motive pentru care s-a ajuns la această situație. El s-a plâns de lipsa forței de muncă și a reclamat că zilnic își dau demisia cel puțin 10 muncitori și că a doua zi trebuie să angajeze alții în loc pentru a completa schema de personal, dar că asta e dificil deoarece găsește greu muncitori calificați.

În prezent, pe șantier sunt 300 de angajați și 100 de utilaje.

Sursa foto: facebook.com/proinfrastructura

Pe de altă parte, constructorul a invocat că au fost descoperite mai multe sonde de gaz pe traseu, ceea ce a impus modificarea proiectului, ceea ce a dus la întârzieri.

Tronsonul 1 Craiova-Balș se întinde pe 17 km, iar valoarea totala a lucrării este de 358 de milioane de lei. Este unul dintre cele 4 tronsoane din Drumul Expres Craiova – Pitești care ar trebui să fie finalizat în totalitate în 2023.

Altfel stau lucrurile pe tronsoanele 2, 3 și 4, pe teritoriile județelor Olt și Argeș, de care se ocupă o asociere de companii al cărei lider este firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB SRL. Cel puțin pe tronsoanele 2 și 3 lucrările sunt avansate și se trage tare, astfel încât până la sfârșitul acestui an să fie efectuată recepția finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here