Martorii lui Iehova și-au mutat congresele în on-line. În iulie și august, congres la Craiova

Pentru al doilea an consecutiv, existența pandemiei a făcut ca Martorii lui Iehova să anuleze peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi. Un astfel de eveniment va fi organizat, în iulie și august, la Craiova, potrivit unui comunicat al congregației.

În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, on‑line. A fost pentru prima dată în ultimii câțiva ani, când Martorii din județele din zona de sud a țării precum Dolj, Caraș-Severin și altele s-au întrunit virtual, și nu în Sala Polivalentă din Craiova.

Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței” în România. Programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite aici: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45 000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică.

„Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească”, se arată în comunicatul citat.

Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat: „Credința i‑a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”.

Florinel Glăvan, 41 de ani, Craiova: „Congresele fac parte din viața mea și a familiei mele deoarece acele întâlniri mi-au adus foarte multe bucurii. Instruirea din cadrul acestora m-au făcut să fiu o persoană mai bună, mai empatică, mai credincioasă, mai răbdătoare”.

Nicolina Văduva, 71 de ani, Craiova: „Întrucât tema congresului de anul acesta este «Puternici datorită credinței», sunt sigură că acesta mă va ajuta să-mi verific credința și să o întăresc.  Mi-a atras atenția din program simpozionul de duminică dimineața cu titlul: Să le imităm pe femeile cu o credință puternică. … Vreau să văd cum au ajuns să aibă credință puternică și să le pot imita și eu. Abia aștept să mă bucur de congresul acesta și să fiu mai puternică datorită credinței”.

Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here