Siminica Mirea: România nu permite creșteri de alocații și pensii, deținem împrumuturi în valoare de 44 de miliarde euro într-un singur an

Senatoarea de Olt Siminica Mirea

Banii pe care Guvernul actual i-a împrumutat au fost irosiți, iar acum, în loc să crească alocațiile și pensiile și să sprijine agricultura, IMM-urile sau să facă investiții în infrastructură, Executivul nu poate arăta românilor decât împrumuturile de zeci de mii de  miliarde de euro.

Toate acestea sunt cuprinse într-un text semnat de senatorul de Olt Siminica Mirea, cea care a enumerat motivele pentru care recenta moțiune de cenzură trebuia să treacă în Parlament.

„Banii împrumutați au fost irosiți!

România nu permite, în prezent, creșteri de alocații și pensii, sprijin pentru agricultură sau pentru IMM-uri și investiții în infrastructură, însă, deținem împrumuturi în valoare de 44 de miliarde euro într-un singur an!

Tocmai de aceea, moțiunea de cenzura de mâine trebuie să treacă! Orice zi în plus cu actuala Guvernare va rezulta în și mai multă AUSTERITATE.

Este important ca orice parlamentar responsabil, indiferent de culoarea politică, prin votul său să oprească afundarea României în sărăcie și într-o succesiune de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației.

Principalele motive pentru ca moțiunea de cenzură sa treacă sunt următoarele: 1) Încălcarea promisiunilor privind majorarea alocațiilor; 2) Eșecul PNRR; 3) Programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător; 4) Datorii uriașe fără niciun beneficiu pentru România.

România și ai săi locuitori merita mai mult! Dezastrul și austeritatea trebuie sa înceteze urgent!”, a scris pe pagina sa de socializare, înainte ca moțiunea de cenzură să fie votată în Parlamentul României, Siminica Mirea.

Parlamentul a respins, în 29 iunie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Pentru ca moțiunea să fie adoptată ar fi fost nevoie de 234 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here