Băut și la volanul unui autoturism furat, un tânăr de 18 ani a fost oprit de polițiștii din Harghita. Ce alcoolemie avea

Un tânăr de 18 ani, în stare de ebrietate, a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, la volanul unui autoturism furat, acesta neputând furniza detalii despre provenienţa vehiculului.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că în noaptea de joi spre vineri, un echipaj de siguranţă publică a oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe strada Beclean, din Odorheiu Secuiesc.

În timpul legitimării conducătorului auto, un tânăr de 18 ani, din municipiu, poliţiştii au constatat că acesta emana o puternică halenă alcoolică şi prezenta un comportament dubios.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, întrebat despre proprietar şi provenienţa autoturismului, tânărul nu a putut da detalii, dar în cele din urmă a recunoscut că autovehiculul este furat, însă nu ştie de unde l-a sustras.

Poliţiştii au verificat autoturismul în baza de date şi au stabilit că este proprietatea unui bărbat de 61 de ani, tot din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Acesta a declarat că nu l-a încredinţat nimănui şi nici nu-l cunoaşte pe tânărul depistat de poliţişti, însă a recunoscut că l-a lăsat parcat, neasigurat şi având cheia în contact.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducere sub influenţa alcoolului.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here