O fetiță de 6 ani a dispărut de acasă într-un sat din Buzău. Peste 100 de persoane o caută, inclusiv cu un elicopter

De aproape 24 de ore este căutată într-o localitate din Buzău și în împrejurimi o fetiță de nici 6 ani care a dispărut fără urmă.

Peste 100 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari s-au mobilizat și au cercetat zona, inclusiv cu un elicopter care a survolat albia râului, însă deocamdată fără rezultat.

Mergeți, treceți de islaz, mergem până spre Brăila încolo, haideți să ne împărțim acum la distanță, cât aveți vizibilitate, vorbiți între voi, luați distanță”.

Toată ziua, mai mulți voluntari cu mașini de teren și ATV-uri au participat la operațiunile de căutare. Le-au venit în ajutor și colegi din Buzău și județele apropiate.

Ca să dea de urma fetiței a fost solicitat și un elicopter de la București dotat cu o cameră cu termoviziune. Aparatul a survolat la joasă înălțime satul și râul Buzău, aflat în apropierea locuinței copilei.

Localnicii se tem că fetița ar fi putut ajunge la râu, care în aceste zile ploioase are un debit foarte mare.

Localnic: ”Erau urme de piciorușe mici, dar nu suntem siguri că sunt ale ei. Gospodăria e chiar la două case, trei case”.

Cosmin Stanciu, IPJ Buzău: ”S-a luat legătură cu județele învecinate aflate în aval pe râul Buzău pentru a demara la rândul lor verificări pe cursul apei”.

Fetița de cinci ani și șapte luni a dispărut joi seară din curtea casei din Găvăneşti, județul Buzău.

Toată noaptea, 140 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au căutat-o, inclusiv cu o barcă pneumatică și autoturisme de teren, dar în zadar.

Localnic: “Părinţii ar fi avut porţile închise, n-ar fi avut pe unde să iasă”.

Localnic: “Am ieşit şi eu pe drum şi m-am dus cu el să o caut şi ne-am adunat mai mulţi”.

Cum nici urmă de copilă, rudele au anunţat autorităţile, care au împânzit zona.

Cosmin Stanciu – IPJ Buzău: “Căutările sunt în desfăşurare acţionând aproximativ 140 de efective din MAI – poliţişti, jandarmi, pompieri, precum şi voluntari şi sunt utilizate camere cu termoviziune, barcă pneumatică, precum şi autoturisme de teren”.

Laurenţiu Călin – voluntar: “Am venit să ajutăm la solicitarea organelor de poliţie cu lumini, cu maşini 4×4”.

În momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată doar cu pantaloni scurți şi nu avea încălţări în picioare. Din spusele poliţiştilor, din cauza unor întârzieri în dezvoltare, fetiţa nu ar răspunde când este strigată pe nume.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here