Avem caniculă și atmosferă greu de suportat în toată țara. Cât de cald va fi

Astăzi, în jumătatea sud-vestică se face foarte cald, crește și disconfortul termic, iar în Oltenia și în Banat se instalează canicula.

Ploile apar în jumătatea de est a țării și la munte, iar maximele pleacă de la 26 de grade pe litoral și ating 37 de grade în vestul Olteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici mai vin ceva averse, unele chiar abundente, cu descărcări electrice, poate și grindină. Vântul prinde putere, iar temperaturile, mai ridicate decât ieri, ajung la 30 de grade în zona Bărăganului.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri au fost 23…24 de grade, astăzi maximele urcă până la 29…30 de grade. O să plouă din când în când; vor fi și manifestări de instabilitate, iar vântul va avea intensificări susținute pe parcursul zilei.

La fel o să fie și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina: vânt intens, câteva reprize cu ploi zgomotoase și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Maximele se apropie de pragul de 30 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș nu prea zărim norii. După o dimineață foarte plăcută, la amiază se încălzește destul de tare. Se ating 30…31 de grade la umbră și reapare disconfortul termic.

În ținuturile vestice se face și mai cald, iar în Banat o să avem caniculă și un aer greu de respirat. Cerul rămâne senin toată ziua, nici vântul nu prea ne ajută, iar temperaturile urcă până la 35 de grade.

Se mai încălzește și în Transilvania și maximele ajung la 30 de grade în vestul provinciei. Mai vin ceva ploi, vor fi și tunete, fulgere și condiții de grindină, iar vântul va sufla tare la munte, îndeosebi în zonele de creastă.

În Oltenia, soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, căldura va fi tot mai greu de suportat. O să avem caniculă, stres termic foarte ridicat și până la 37 de grade în vestul provinciei.

Temperaturile cresc și în sudul țării, pe unde ne-așteaptă o amiază călduroasă, cu multă zăpușeală și 32…33 de grade la umbră. Mai pe seară, s-ar putea să vină și o ploaie de scurtă durată.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here