EXPLOZIE urmată de incendiu la Azomureș. Cauza deflagrației

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în noaptea de marți spre miercuri, la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureș din Târgu-Mureș. Locuitorii din zonă au fos avertizați prin mesaj RO-ALERT.

Potrivit ISU Mreș, deflagrația s-a produs în jurul orei 01.00, iar la fața locului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul ISU Mures si Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgență din cadrul operatorului economic.

Reprezentanții Combinatului Chimic Azomureș, din Târgu Mureș au declarat că fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare a fost cauza exploziei urmată de incendiu.

„Au fost prezentate primele informații ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalației au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit în siguranță instalația Amoniac 3”, se arată în comunicatul reprezentanților Azomureș.

Bărbatul care a fost rănit la mână a primit îngrijirile medicale și a fost deja externat din Serviciul de Urgență.

Incendiul  a fost localizat în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit sursei citate, nu exista pericol de extindere.

”În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofă a operatorului”.

Conform sursei citate,un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fracturaă la o mână.

ISU Mures a activat grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 03.00.

Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoană a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol.

”Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, au mai declarat reprezentanții Azomureș.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here