Mașini cumpărate în rate cu adeverințe de venit false. Zeci de persoane, audiate într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Mai mulți bucureșteni sunt audiați de polițiști, miercuri, după ce un dealer auto reclamat că, în perioada 2018-2019, a primit cereri de creditare pe baza unor adeverințe de venit falsificate pentru a dovedi că ar realiza venituri ridicate. Prejudiciul produs se ridică la 2 milioane de lei.

Polițiștii din Capitală, sub supravegherea procurorilor, fac patru percheziții pe raza municipiului București, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, respectiv uz de fals.

„Sunt puse in aplicare peste 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate. În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziționării unor autoturisme noi, iar din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele respective au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajați la diverse societăți comerciale și că ar realiza venituri ridicate”, potrivit Poliției Capitalei.

Prejudiciul produs se ridică la 2 milioane lei.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here