Poliția Locală Slatina aplică legea după bunul-plac: pe unii îi sancționează, pe alții îi face scăpați. Iată DOVADA/ VIDEO

Poliția Locală Slatina aplică legea după bunul-plac, selectându-și, pe criterii doar de ea știute, „clienții” care încalcă normele legale în vederea sancționării. Este vorba de „clienții” din traficul rutier. Așa se face că numai unii dintre șoferii depistați în afara legii sunt sancționați, în timp ce pe alții oamenii în uniformă îi face scăpați. 

Este evident că, în situația în care autoturismele s-a înmulțit, lipsa locurilor de parcare este o problemă cu care autoritățile publice locale se confruntă și pentru care caută soluții. Slatina nu scapă de acest calvar prin care conducătorii auto trec. La adăpostul acestui context, Poliția Locală din municipiul-reședință de județ și-a făcut un obicei din a-și selecta „clienții” care încalcă legislația rutieră în vederea sancționării. Așa se face că numai unii dintre șoferii depistați în afara legii sunt sancționați, în timp ce pe alții oamenii în uniformă îi face scăpați.

Reprezentanții OLT-ALERT au surprins, vineri, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, un echipaj al Poliției Locale în timp ce tocmai asta făcea: aplica legea după bunul-plac în cazul șoferilor depistați că își opreau autoturismele acolo unde semnul „Oprirea interzisă” se găsește la tot pasul.

În vreme ce celor doi polițiști locali din echipaj le cășunase pe șoferul unui Cielo vechi care oprise neregulamentar în zona CEC-ului, la doar câteva zeci de metri mai multe autoturisme de lux se aflau în aceeași situație.

La scurt timp după episodul filmat de noi, echipajul a trecut pe lângă alte autoturisme oprite neregulamentar, dar autospeciala de poliție nu a oprit pentru a aplica legea.

Întrebați de ce abordează un astfel de comportament profesional, cei doi polițiști s-au ascuns în autospeciala cu care circulau.

Este vorba de polițiștii locali Ionel Tîlvănoiu (cel de la volan) și Pompiliu Florica. Nu știm de ce acesta din urmă și-a tot ascuns fața cu mâna ori de câte ori simțea că focalizăm camera pe el – un gest reflex pe cât de ciudat, pe atât de inexplicabil în cazul unui om al legii aflat în exercițiul funcțiunii.

Iată imaginile video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here