Județul Olt, luat cu asalt de pompieri. Ce scop au salvatorii și ce trebuie să conştientizeze oamenii

Județul Olt, luat cu asalt de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab”, cu ocazia Zilei Informării Preventive.

Ziua Informării Preventive, se desfășoară începând din anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de fiecare dată când ziua de marți coincide cu data de 13.

Astfel, desfăşurate de această dată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

„În acest context, pompierii olteni au desfășurat acțiuni de informare preventivă în zone cu aflux de persoane, din municipiile Slatina și Caracal și orașele Balș și Scornicești”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Acțiuni similare se vor desfășura în toate localitățile din județ, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care au primit materiale de informare preventivă pentru diseminarea către cetățeni și afișarea la sediile instituțiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here