Fermierul din Olt care a dezvăluit că un supermarket din Slatina vinde roșii turcești ca produse românești: Nu suntem protejați!/ VIDEO

Mihai Chesnoiu, fermierul din Olt care a dezvăluit că un supermarket din Slatina vinde roșii importate din Turcia drept produse românești a intervenit, aseară, în emisiunea 100% cu Laurențiu Botin de pe Realitatea TV, plângându-se că statul român nu îi protejează pe producătorii autohtoni și, implicit, nici pe consumatori.

El spune că, deși își vinde produsele și marilor retaileri, aceștia achiziționează marfă puțină de la producătorii români, cea mai mare parte a produselor fiind importată din Turcia, în condițiile în care produsele agricole turcești au un grad ridicat de toxicitate.

„Spuneți că produsele noastre nu sunt bune? Turcii au sol nisipos, nu au restricții la nici un fel de substanță, ne vând tot ce au mai rău”, susține, într-o înregistrare video postată pe pagina lui de socializare, Mihai Chesnoiu.

În acest context, fermierul susține că statul român trebuie să se implice în a-i proteja pe producătorii autohtoni și, implicit, pe consumatori.

„Avem nevoie de protecție. Instituțiile statului să-și facă treaba, să ne protejeze de importuri. Omul vrea să cumpere produse românești, caută eticheta românească și o găsește, dar nu găsește produsul românesc. Din păcate, noi ne vindem munca, tradiția, gustul sub produsul altor țări. Nu suntem protejați. Trebuie protejat în primul rând consumatorul și apoi producătorul”, a spus, la Realitatea TV, Mihai Chesnoiu.

_______________

Fermierul din Olt a verificat, recent, o informaţie furnizată de un coleg din judeţul Iaşi, care susținea că a descoperit în magazinele unui mare lanţ de supermarketuri roşii turceşti vândute sub etichetă de roşii românești.

Mihai Chesnoiu a mers într-un supermarket al aceluiași lanț de magazine din Slatina pentru a observa dacă situația se repetă și acolo. Se pare că informația era reală.

„Suntem minţiţi, suntem manipulaţi, suntem înşelaţi. Primesc o sesizare de la un coleg din Iaşi, aşa că pornesc să verific dacă şi în Olt, în Slatina, se întâmplă la fel. De data aceasta am întăriri, îl am alături şi pe domnul Păunel (reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român – n.r.). Vrem să verificăm ce se întâmplă, dacă acelaşi caz apare şi aici“, spune fermierul, în timp ce filmează cum intră în magazin.

„Şi, da, avem «Roşii România» în lăzi de Turcia. Se pare că cei care s-au ocupat de comercializare şi de import n-au mai avut cartoane necolorate, de ambalare, şi le-au adus în acestea. Roşii verzi, cred că este un nou soi. Haideţi să vedem ce e şi sub”, comentează fermierul în timp ce caută în lada cu roşii puse la vânzare.

El a mai descoperit că roșiile nu sunt singurele alimente în cazul cărora proveniența este schimbată pe etichetă.

„Pepenii sunt din România, ambalajele decât sunt importate. Trist ce se întâmplă, trist că nu suntem protejaţi de autorităţi”, a mai comentat Mihai Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here