FOTO Elicopter militar american, aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București

Un elicopter militar american a aterizat forțat, joi, în Piața Charles de Gaulle din București.

 ”Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a reacționat Ambasada Statelor Unite în România în urma incidentului.

În momentul în care a început să piardă altitudine, elicopterul se afla într-o formație alături de alte cinci aparate de zbor, deasupra bulevardului Aviatorilor.

În timpul coborârii, a dărâmat doi stâlpi de iluminat de pe marginea drumului.

Echipajul a anunțat că are probleme, astfel că polițiștii au oprit traficul și aparatul a reușit să aterizeze pe șosea, în centrul Capitalei.

Un telespectator al Știrilor ProTv, pe nume Cristina D., a surprins momentul în care, dintr-un grup de elicoptere care zburau deasupra Bucureștiului, unul se îndepărtează și începe să piardă altitudine.

Elicopterul, de tip Black Hawk, participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie.

Traficul era intens în zonă, elicopterul fiind aproape să se prăbușească peste mașini.

Un incident asemănător, în care a fost implicat un alt elicopter american, s-a petrecut în zona Dobrogei în urmă cu aproximativ o lună. În timpul unui exercițiu militar NATO, aparatul a fost nevoit să aterizeze de urgență pe un câmp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here