Doi copii, luați de vârtej în Siret. Unul dintre adolescenți a fost găsit înecat. Ce au relatat martorii

Unul din adolescenții înecați în Siret a fost găsit, decedat. La căutări participă inclusiv pescarii din zonă și scafandrii chemați de la București.

Pompierii de la ISU Galaţi au găsit, luni, trupul neînsufleţit al unuia dintre cei doi copii dispăruţi sâmbătă seara în apele râului Siret, în zona localităţii Braniştea, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, este vorba de adolescentul în vârstă de 14 ani.

Cei doi băieți – unul de 14 ani și altul de 15 – erau din comuna gălățeană Șendreni. Martorii spun că au fost prinși de un vârtej, în râul umflat de ploile din ultimele zile.

Reporter: Cât de adâncă e apa acolo?

Martor: „6-7 metri”.

Reporter: Vreo șansă să-i găsiți?

Martor: „Aici au venit”

Copii jucaseră fotbal, spun martorii și, ca să se răcorească, au dat o fugă până la răul Siret.

Marian Savin, martor: „Se jucau acolo, se bălăceau, glumeau, și la un moment dat au strigat, nene! Am vorbit cu ei, bai plecați acasă! N-au înțeles. Eu eram mai la vale aici. Și unul dintre ei, cică uite ce culoare de apa e în partea aia. Și s-au dus acolo. Ăla mai mare s-a dus după ăla mai mic și l-a prins de gât și s-au dus amândoi.”

Reporter: Dar e adânc aici?

Martor: „Da, e foarte adânc, acolo. 10 metri. 12, are și 20 și ceva de metri. Are și mai mult”

Ionel Bălășan, unchi: „Nepotul știa să înoate, dar… asta a fost”.

Un bărbat care se afla în zonă a sărit imediat să-i scoată, alertat de strigatele de ajutor. Însă curenții erau atât de puternici încât și omul în toată firea a reușit cu greu să scape de furia apei. Un alt bărbat era să-și găsească sfârșitul în urmă cu doua zile, în același loc.

„M-au salvat doi băieți, acolo este un sifor, este vârtej și te trage” a spus acesta.

Tatăl unui dintre copii spune că nu știe cum să-i dea vestea neagră soției, care e bolnavă.

Doru Stan, tatăl unuia dintre copii: „Soția abia acum am scos-o din spital, acum am scos-o și e acasă, i-am dat rețetă de calmare. Nu i-am spus absolut nimic. Nu știe nimic dacă află facem altă istorie.”

Oamenii caută acum trupurile băieților.

Col. Eugen Chiriță, ISU Galați: „Echipajul de căutare-salvare de la ISU Galați a fost ajutat și de localnici pescari care au întins plase în aval. S-au alăturat și echipaje de scafandri de la ISU București, continuăm căutările până vom găsi acești doi copii.”

Deși curenții sunt puternici pe Siret, oamenii spun că cei mai mulți localnici au învățat cum evite zonele periculoase.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here