Bărbat amendat după ce a participat la petrecerea transmisă live pe Facebook de Diana Șoșoacă: „Pe oamenii sistemului i-a deranjat persoana doamnei senator”

Un bărbat din Iași a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean, după ce a fost amendat în urma unei petreceri la care a participat. Scandalul a izbucnit după un live pe Facebook realizat de senatoarea Diana Șoșoacă, care a luat parte la eveniment.

Ieșean amendat după ce a participat la petrecerea transmisă live de Diana Șoșoacă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins, însă, plângerea formulată de petentul Gabriel Apreutesei. Petrecerea a avut loc într-un restaurant din Iaşi, la începutul lunii februarie 2021.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravențională formulată de petentul Gabriel Apreutesei împotriva procesului-verbal de contravenție încheiat pe data de 8 februarie 2021 de intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Respinge, ca neîntemeiată, cererea petentului privind obligarea intimatului la plata cheltuielilor de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Procesul dintre Gabriel Apreutesei și IPJ Iași a început pe data de 25 februarie 2021, potrivit bzi.ro. Petentul a solicitat instanţei anularea procesului-verbal de contravenție încheiat pe data de 8 februarie 2021, acesta considerând că a fost urmărit, în mod ilegal, de oamenii legii şi că „procesul-verbal a fost încheiat prin mijloace represive şi ulterior evenimentului„.

„Procesul-verbal a fost încheiat nelegal și abuziv, prin mijloace represive și ulterior evenimentului. Am fost urmărit nelegal de către servicii ce nu au abilitatea de a filma și capta imagini din viața privată a unui om. Este un mijloc represiv și periculos, o imixtiune fără precedent în viața privată a unui om și nu are nicio justificare legală sau de bun simț. Petrecerea la care a participat s-a desfășurat în condiții de legalitate și de respectare a tuturor normelor sanitare, iar ceea ce i-a deranjat pe oamenii sistemului a fost persoana doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă! Dacă era oricare altă persoană, nimeni nu s-ar fi deranjat să filmeze, să investigheze și să interogheze pe nimeni”, a precizat Gabriel Apreutesei în fața instanţei.

Totodată, Gabriel Apreutesei a formulat și o plângere pentru abuz în serviciu împotriva polițiștilor, întrucât el era într-un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri, în care erau prezente doar 20 de persoane, iar distanța în spațiu între participanți era una legală.

„La momentul desfășurării petrecerii, orașul Iași era declarat în zona verde a riscului pandemic, ceea ce presupune o relaxare a activităților de grup. În tot orașul, în acea seară, erau organizate evenimente de grup și socializare, fiind deschise restaurantele și cluburile în care ieșenii petreceau. Deci, nu este un caz izolat, ce a încălcat normele legale în vigoare, fiind înscrisă în natura umană dorința de a socializa, de a dansa, de a cânta. Aceste lucruri nu pot fi interzise într-o țară normală și populată de oameni normali!

Probele obținute de către organul constatator au fost obținute prin presiune, amenințare și comportament represiv la adresa administratorului societății la care s-a desfășurat evenimentul, acesta fiind amenințat că va fi desființată unitatea, a fost presat prin telefoane și vizite la ore nepotrivite și constante, o practică de hărțuire bineștiută, cel ce coordona activitatea represivă a țipat și a vorbit necivilizat, cu tonul ridicat, dictatorial, cu scopul vădit de a intimida, un act veritabil de exces de putere”, a adăugat ieșeanul în instanță.

Ieșeanul este de părere că poliţiştii au acţionat abuziv, cu scopul de a discredita imaginea senatoarei Şoşoacă.

„Această dictatură tinde să impună omului un comportament autist, închis-arestat la domiciliu, fără contacte umane, inducându-i-se o tendință de izolare, de refuz al contactului uman, pentru a putea fi controlat și urmărit. Este clar că anchetatorii și organele constatatoare au acționat la ordin, de frică, pentru a discredita imaginea doamnei senator (Diana Șoșoacă – n.r.), cu orice preț, având în vedere că aceasta incomodează din cauza faptului că are opinii diferite față de acest sistem represiv. Există un flux foarte mare de persoane prezente în supermarket-urile ieșene, în mall-uri, în cafenele și baruri, ce nu poate fi trecut cu vederea, nu poate fi ignorat, în contextul aplicării unui act de Justiție corect, echilibrat și logic”, a arătat ieșeanul.

Reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea plângerii formulate de bărbat, iar magistraţii au dat câştig de cauză instituţiei.

„Motivele invocate de petent privesc oportunitatea adoptării actului normativ prin care au fost stabilite măsurile pentru a căror încălcare a fost sancționat contravențional. De asemenea, prevalându-se de calitatea persoanei care a organizat petrecerea, de membru în Senatul României, a invocat caracterul pretins abuziv al practicilor în baza cărora agentul constatator a obținut imaginile video ce atestă săvârșirea faptelor contravenționale, folosite cu scopul de «a discredita imaginea doamnei senator». Din planșele fotografice atașate întâmpinării, instanța reține că practica «abuzivă» folosită de către agentul constatator, ce a determinat sesizarea sa din oficiu și întreprinderea de demersuri în vederea identificării spațiului în care a fost organizată petrecerea și stabilirii identității persoanei / persoanelor vinovate de încălcarea măsurilor legale, a fost chiar filmarea postată de către unul dintre participanții la eveniment, pe data de 5 februarie 2021, în jurul orei 21:00, pe Facebook”, se arată în decizia instanţei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here