Cod galben de INUNDAȚII pe cursuri de apă din patru judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din patru judeţe din nordul şi nord-vestul a ţării.

Avertizarea este în vigoare până miercuri, 28 iulie, ora 22:00 și vizează județele: Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – bazin superior amonte de Acumularea Vârşolţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Vârşolţ – amonte S.H. Supuru de Jos (judeţele Sălaj şi Satu Mare) şi Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej – amonte confluenţă cu râul Lăpuş (judeţele Cluj, Sălaj şi Maramureş).

De asemenea, fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Maja (afluent al râului Crasna).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here