Cum arată oul de sticlă uriaș din Craiova, unic în lume/ FOTO și VIDEO

Lucrările la monumentul dedicat lui Brâncuși, amplasat în curtea Muzeului de Artă din Craiova, în cadrul Complexului Internaţional “Constantin Brâncuşi”, au fost finalizate – a anunțat liderul CJ Dolj.

Este vorba despre un ou uriaș de sticlă, intitulat ”Prisma lui Brâncuși”, realizat de Consiliul Judeţean Dolj cu fonduri europene şi conceput de celebrul arhitect Dorin Ştefan.

”A fost finalizată construcția din sticlă, dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, din curtea Muzeului de Artă. Săptămâna aceasta a fost montat capacul și s-au făcut ultimele retușuri ale îmbinărilor cubului. Unic în lume, ansamblul din sticlă oferă imagini spectaculoase atât ziua, cât și noaptea”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit Gazeta de Sud, Centrul Internațional „Constantin Brâncuși“ a fost gândit ca un Centru Turistic Interactiv unic în lume. Complexul muzeal dedicat marelui sculptor cuprinde o galerie subterană de aproape 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție.

La suprafață va fi doar prisma din sticlă, cu o înălțime de 12,6 metri, în care se va putea ajunge cu ajutorul unui lift. Ea conține o interpretare la scară largă a două dintre operele lui Brâncuși – „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“, însă ele pot fi zărite doar din interiorul prismei, nu și din afara ei.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here