Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați. La ce trebuie să se aştepte cetăţenii care nu s-au imunizat încă

Membrii Executivului lui Cîţu vor stabili ce restricții vor fi impuse românilor care nu s-au imunizat cu serul antiCOVID.

Ministrul Sănătății a recunoscut că vor exista constrângeri, exclusiv pentru nevaccinați, și afirmă că acestea vor fi impuse în funcție de gradul de incidență din fiecare localitate în parte.

Ioana Mihăilă încearcă stimularea campaniei de vaccinare cu ajutorul bonurilor de masă. Acestea ar urma să aibă o valoare de 100 de lei. Iar pentru cei care deja s-au vaccinat ar putea fi organizată o loterie.

”Unele măsuri vor rămâne valide, cum este purtarea măștii în spațiile închise, așa cum probabil că va rămâne valabilă și lipsa de mască în birouri atunci când este vorba de persoane vaccinate. Când ne gândim la măsuri de prevenție vizăm persoanele nevaccinate și netestate, în spațiile publice închise neesențiale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.945.811 de români au schema completă de la începutul campaniei. Din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că, din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate, adică 19,8%. „Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, afirmă sursa citată.

„Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare! Au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 313 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 (19,8%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 59 complet vaccinate (18,8% din total)”, anunţă CNCAV, citând un document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here