O japoneză stabilită în Suceava s-a sinucis după ce soțul ei a murit de Covid

O japoneză stabilită în Suceava s-a sinucis în casa de la țară unde a trait alături de soțul ei englez și unde a acesta a murit, anul trecut, din cauza Covid-19.

Japoneza a fost găsită fără suflare în locuința sa din Suceava de către omul care avea grijă de gospodărie.

Shizu Bito a lăsat un bilet de adio scris în engleză, pe care polițiștii l-au ridicat pentru cercetări, scrie Monitorul de Suceava.

Femeia locuia de 5 ani în comuna suceveană Comănești, unde s-a stabilit alături de soțul ei, englezul Thomas John Goodey, un traducător din japoneză în engleză.

Japoneza era o mare admiratoare a locurilor și tradițiilor sucevene, dovadă în acest sens fiind postările sale de pe Facebook, în care prezenta mâncăruri bucovinene, săteni și peisaje.

Din câte se pare, Shizu Bito nu a mai suportat singurătatea și durerea pierderii soțului său, care a murit anul trecut de Covid-19, chiar în casa lor.

Femeia ar fi vrut să fie înmormântată la Suceava

„Thomas Goodey a cumpărat o casă la noi în comună în urmă cu circa 10 ani. Pe lângă traduceri, era pasionat și de astronomie. A stat o perioadă singur, apoi acum vreo 5 ani a venit și ea (n.r. – Shizu Bito). El a murit anul trecut, în aprilie, de Covid. Pe ea a găsit-o ieri dimineață omul care îi ajuta la gospodărie, care avea grijă de casă când erau plecați”, a povestit primarul din Comănești, Grigoraș Păstrăv.

Thomas Goodey a fost înmormântat în cimitirul de la Comănești și primarul Grigoraș Păstrăv crede că Shizu Bito și-ar fi dorit să fie înhumată alături de soțul ei, dar decizia va fi luată de familia ei din Japonia, care a fost anunțată de ambasada acestei țări la București.

Deocamdată, casa în care au locuit cei doi soți a fost sigilată și primarul a declarat că ia toate măsurile pentru ca rudele femeii să găsească intactă gospodăria, exact așa cum era când stăpâna casei a decis să-și pună capăt zilelor.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here