Vremea astăzi, 23 august. Izolat va fi caniculã în sud-vestul tãrii. Ploi slabe la deal

Vreamea astăzi, 23 august. Luni se face mai cald şi izolat va fi caniculã în sud-vestul tãrii. Avem soare dar şi câteva ploi slabe la deal, la munte şi prin estul ţării.

Spre seară, vin ploi torenţiale în vest şi în nord-vest, iar maximele se vor situa între 25 de grade pe litoral şi în Bucovina şi 35 de grade în Banat şi în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bãrãganul. Pe aici gãsim atmosferã însorită, foarte puţini nori şi temperaturi de până la 31 de grade în zona Bãrãganului.

Mai sus, în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei, se anunţă o zi cu soare dar şi câteva ploi slabe pe la deal şi la munte.

În jumãtatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina, mai apar ceva înnorări şi ploi de scurtă durată, dar vor fi şi perioade cu soare pe parcursul zilei. Se mai încălzeşte puţin şi maximele se opresc pe la 28 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem o zi cu soare şi vreme puţin mai caldã decât ieri. Temperaturile urcã panã la 29…30 de grade, iar spre seară se adună norii şi vor fi averse şi fenomene electrice.

În ţinuturile vestice se încălzeşte şi izolat va fi caniculă în Banat. Atmosfera va fi însorită, vântul va avea intensificări în sudul Bantului dar spre seară şi la noapte o să plouă şi pe aici.

În Transilvania este rãcoare acum dimineaţa, mai ales în depresiuni, pe unde este şi ceațã. Vremea se încălzeşte insã peste zi şi maximele ajung la 31-32 de grade în vestul privinciei, iar în zona de munte o să plouă slab şi trecãtor.

În sud-vestul ţării, norii apar doar trecător şi se face mai cald decât ieri. Dupã prânz, în Oltenia se ating izolat 35 de grade la umbrã.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. La amiază se vor înregistra 33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, astăzi avem o zi însorită şi se face puţin mai cald. Dupã prânz se vor înregistra în jur de 32 de grade. La noapte cerul va fi curat şi minima va ajunge pe la 18 grade.

Vremea la Munte

În zonele de munte, se anunţă vreme bună în ansamblu, cu cer variabil dar şi câteva ploi slabe trecătoare. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari şi se încălzeşte uşor.

Vremea la Mare

Pe litoral, prindem o zi plăcută, cu nori foarte puţini şi o briză mai activă. Pe plajă se ating cel mult 27 de grade iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here