Siminica Mirea: „Haosul privind redeschiderea școlilor denotă neglijarea sănătății și siguranței elevilor”

România nu are oameni de stat capabili să ia măsurile optime și eficiente pentru cetățenii săi, iar haosul privind redeschiderea școlilor denotă neglijarea sănătății și siguranței elevilor, este afirmația susținută de senatoarea Siminica Mirea.

 
Potrivit social-democratei, nivelul de trai scade, facturile la energie sunt tot mai mari, scumpirile masive conturează o prognoză pesimistă în ceea ce privește inflația, iar acum sunt neglijate sănătatea și siguranța copiilor.
„Spun asta pentru că, în prezent, în țara este un haos total în ceea ce privesc pregătirile pentru începerea anului școlar. Nu există nimic concret pentru redeschiderea școlilor, iar profesorii și elevii nu cunosc nicio măsura care este sau va fi întocmită.
 Nu deținem niciun plan în privința testării non-invazive a elevilor, unitățile de învățământ nu au infrastructura digitală pentru desfășurarea orelor online sau în sistem hibrid, iar ghidurile metodologice pentru eventualele cazuri cu predare în sistem exclusiv online sau hibrid nu au fost realizate nici până acum. Nimic concret pentru tânăra generație, ci doar o luptă continuă bazată pe ambiții și multe interese politice.
În plus, dacă ne raportăm și la cele întâmplate până în prezent, observăm următoarele: România se află în ultimul loc, raportat la țările UE, privind sprijinul guvernamental în pandemie; PNRR-ul nu a fost aprobat; absorbția fondurilor europene a scăzut, iar veniturile românilor au înghețat” se arată într-o postare făcută de senatoarea de Olt.
Astfel, potrivit sursei citate, Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzura împotriva actualului guvern.
„Nu putem sta nepăsători, așa că vom acționa. Rămânem în continuare aceeași oameni, alături de cetățeni, fapt pentru care, la începutul acestei sesiuni parlamentare, Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzura împotriva actualului guvern. Totul pentru binele țării și al românilor”, se mai arată în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here