Localitatea din Arad care revine la restricții. La cât a ajuns rata de infectare

Prima localitate din judeţul Arad în care vor fi aplicate restricţii din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, după mai bine de două luni, va fi Dezna, unde autorităţile au raportat, vineri, o incidenţă de 3,55 la mia de locuitori.

Potrivit Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, patru cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în localitatea Dezna, acestea stând la baza calculului incidenţei la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri, că în localitatea Dezna se vor aplica restricţiile prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 3 la mie.

A fost adoptată hotărârea 127 a CJSU Arad, prin care s-a constatat depăşirea incidenţei de 3 cazuri/1.000 locuitori la Dezna. Astfel, începând de sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile, la Dezna se vor aplica prevederile incidente cuprinse în HG 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 11 august 2021”, a informat Prefectura Arad.

Printre măsurile restrictive care vor fi luate la Dezna se numără suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor. De asemenea, evenimentele cu public numeros în spaţiu deschis sunt interzise.

Localităţile Moneasa şi Fântânele au incidenţe de 1,18, respectiv 1,34 la mia de locuitori, fiind cele mai mari după Dezna.

La începutul lunii iunie, localitatea Şiştarovăţ era ultima din judeţ care mai avea restricţii, cu o incidenţă mai mare de 3 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 23.896 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 14 în ultimele 24 de ore. De altfel, în ultimele zile numărul zilnic de infectări s-a apropiat şi chiar a depăşit cifra 20, în timp ce la începutul lunii august erau două-trei cazuri confirmate pe zi.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate 976 de decese la persoane cu COVID-19.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here