Câți elevi s-au vaccinat până acum împotriva Covid-19 în România. Cîmpeanu: „Este nevoie de acţiuni de informare”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat luni, cu două săptămâni înaintea începerii anului școlar, situația de vaccinare în rândul elevilor.

Potrivit acestuia, s-au imunizat împotriva Covid-19 34.709 elevi cu vârste între 12 şi 15 ani şi 153.000 cu vârste între 16 şi 19 ani.

„Este vorba de 34.709 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de prima raportare de 5.000 de elevi cu vârsta între 12-15 ani. Pentru cei cu vârsta între 16-19 ani avem 153.000 de vaccinaţi (20%), astăzi este un progres de 3.000 faţă de ultima raportare”, a spus ministrul.

„Şi 5%, şi 20% înseamnă sub media naţională, care nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a adăugat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că pe 13 septembrie va începe şcoala cu prezenţă fizică „fără niciun fel de diferenţiere”. Dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci toți elevii din localitatea respectivă vor trece în online.

Potrivit acestuia, există „stocuri suficiente” de măşti de protecţie care vor fi puse la dispoziţia şcolilor.

Cîmpeanu a mai afirmat că orice elev, profesor şi angajat din sistemul de învăţământ va fi testat în măsura în care va prezenta simptome.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here