Arde pământul în România! Intervenţie de urgenţă a pompierilor. Incendiu puternic şi la un hotel

Pompierii militari au fost chemaţi de urgenţă, în noaptea de luni spre marţi, în Slatina. Un incendiu puternic a izbucnit într-o zona cu vegetaţie uscată din apropierea străzii Tudor Vladimirescu.

Zeci de hectare de vegetație uscată și mărăciniș au ars noaptea trecută în Slatina
Pompierii s-au luptat cu flăcările puternice în noaptea de luni spre marţi. În jur de 40 de hectare de vegetație uscată și mărăciniș au ars noaptea trecută în Slatina, relatează stirileprotv.ro.

Un trecător a văzut focul şi a sunat de urgenţă la 112. Intervenţia pompierilor la faţa locului a durat peste trei ore. S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere, un autocamion de intervenție și trei autospeciale pentru primă intervenție.

Norocul a fost că în zonă nu exista nicio gospodărie, astfel că nu au existat victime, iar focul nu a afectat nicio locuinţă.

După mai bine de trei ore, pompierii sosiţi la faţa locului au lichidat incendiu.

Nu s-au înregistrat pagube. În astfel de cazuri, pompierii militari nu stabilesc cauza incidentului.

Incendiu puternic şi la un hotel din Giurgiu, luni

Pompierii din România au o perioadă extrem de solicitantă. Cea mai recentă intervenţie a avut loc luni, la o anexă din spatele hotelului Steaua Dunării din orașul Giurgiu.

Mai mulți oameni aflați în hotel au fost evacuați. Cele 10 persoane evacuate erau conștiente și cooperante și au primit îngrijiri medicale la fața locului, au precizat reprezentanţii ISU, potrivit Digi24.

S-a impus măsura evacuării din cauza degajărilor mari de fum, întrucât ardeau mase plastice și materiale textile în cantități relativ mari. Persoanelor evacuate li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, neimpunându-se transportul la o unitate medicală.

La fața locului au fost mobilizate 4 ASAS-uri, 1 APSII, o mașină de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu și 2 ambulante SAJ, intervenind 19 subofițeri și 3 ofiteri.

Sursă foto: ISU Giurgiu
Sursă foto: ISU Giurgiu

 

Sursa: capital.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here