Dan Barna, după discuţiile cu Iohannis: „Sunt dezamăgit, a fost o întâlnire formală. Nu facem bambilici cu demisiile, nu a venit cu nicio soluţie”

Sursa foto: digi24.ro

Dan Barna a făcut primele declaraţii după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc după ce miniştrii USR-PLUS şi-au dat demisiile din Guvernul Cîţu.

Dan Barna a anunţat ce a discutat marţi după-amiază cu preşedintele Klaus Iohannis. Liderul USR-PLUS a declarat că întâlnirea cu preşedintele a fost una formală, în care s-a trecut în revistă istoricul crizei politice.

Liderul USR s-a arătat dezamăgit în urma discuţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Din păcate, sunt dezamagit. Stiu că foarte multi sperati ca aceasta intalnire sa vina cu o solutie. S-a dovedit a fi o intalnire formala in care am trecut in revista istoricul crizei politice, criză care a inceput miercurea trecută. Nu s-a prezentat vreo solutie, nu s-au analizat scenarii. Am exprimat pozitia USR PLUS, cam aici s-a incheiat discutia.

Motiunea de cenzura trebuie sa ajunga la vot, lasati motiounea sa se intample, incetati sa transformati România intr-un stat bananier. Speram ca presedintele sa-şi asume rol de mediator. Nu jucam bambilici cu demisiile depuse si retrase. Exista foarte mult loc de negociere, coalitia poate sa continue cu un nou premier.

Printr-un gest de onoare, domnul Cîţu poate sa-şi prezinte demisia”, a declarat Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întâlnire de doar 30 de minute cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, la Palatul Cotroceni. Liderul USR PLUS ar fi cerut un alt premier în locul lui Florin Cîţu, preşedintele ar fi declarat că nu are încă o soluţie la criza politică.

De asemenea, Iohannis nu se va grăbi să accepte demisiile miniștrilor USR, sperând că va reușit să obțină, probabil, o eventuală împăcare. Șeful statului îi va propune lui Barna să meargă mai departe în coaliție, să renunțe la demisii ale miniștrilor USR PLUS în schimbul unui guvern fără Florin Cîțu.

Miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile, marţi dimineaţa, la Guvern. Dan Barna, copreşedintele formaţiunii, a anunţat retragerea miniştrilor din Guvernul Cîţu. „Merge mai departe”, a anunţat Dan Barna, după demisie.

„În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a anunţat co-preşedintele USR PLUS Dan Barna.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here