Un jandarm din Craiova a salvat trei victime dintr-un accident grav. Cum s-a petrecut totul

Un jandarm, de la Gruparea de Jandarmi Mobila “Fratii Buzești” Craiova, care se îndrepta spre casă a salvat, în noaptea de luni spre marți, viața a trei victime ale unui accident.

Întregul eveniment este povestit pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

“Noaptea trecută, Marian se îndrepta către casă. Era la volanul mașinii, în dreptul localității Poiana Mare. A observat flăcări în șanțul de pe marginea drumului, dar a crezut că e vegetație care arde. După doar câteva secunde, a văzut un bărbat cu mâinile ridicate, care striga după ajutor”, spun reprezentanții MAI.

Ei au precizat că jandarmul a coborât în șanț și a observat o mașină răsturnată, care începuse să ardă în zona motorului. În dreptul mașinii se aflau două femei, grav rănite și un bărbat prins între fiare.

Una dintre femei avea o mână ruptă, iar cealaltă prezenta o hemoragie puternică la cap. El le-a cerut femeilor să încerce să de îndeparteze, în timp ce el s-a îndreptat spre bărbat.

“Incendiul se extindea, dar Marian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate victima în siguranță din mașină, fără să-i cauzeze leziuni suplimentare.
A dus bărbatul la o distanță sigură de mașina care ardea. Apoi s-a îndreptat către cele două femei. Cea care avea mâna ruptă sângera foarte puternic.

– Mă întorc imediat la dumneavoastră. Stați liniștită!
A alergat la mașina, aflată la 20 de metri distanță, de unde s-a întors cu trusa de prim-ajutor. Folosind garoul a oprit sângerarea, iar ulterior s-a asigurat că și cea de-a doua femeie este în siguranță”, se mai arată pe pagina de Facebook a ministerului.

El a avut grijă de toate victimele până când echipajele de intervenție au ajuns la fața locului.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here