Decizie CRIMINALĂ luată de administratorii grupului de socializare INFO TRAFIC SLATINA/ FOTO

O decizie criminală a fost luată de administratorii grupului de socializare Info Trafic Slatina, de pe Facebook, în urma unui sondaj de opinie. 

În urma mai multor comentarii ale unor membri ai grupului care cereau administratorilor Info Trafic Slatina să nu mai permită postarea anunțurilor care indică unde se află aparatele radar în anumite momente ale zilei sau unde acționează polițiștii rutieri în efortul de a preveni accidentele rutiere prin descoperirea și sancționarea celor care încalcă legea, cei de la butoanele grupului au efectuat un sondaj de opinie cu întrebarea „Mai postăm pe grup locația radarelor?”

Dintre cei peste 2000 de participanți la sondaj, cei mai mulți au răspuns DA, în vreme ce aproximativ 500 au votat NU.

Astfel, s-a decis ca anunțurile cu pricina să poată fi postate în continuare pe grupul respectiv, chiar dacă ele îngreunează acțiunile polițiștilor menite să prevină sau să sancționeze, după caz, indisciplina rutieră care duce la atât de multe tragedii pe șosele.

De altfel, practica este una generalizată pe astfel de grupuri care nu fac decât să-i avantajeze pe participanții la trafic obișnuiți să încalce regulile rutiere, în defavoarea celor corecți.

Redăm câteva dintre comentariile celor care susțin domnia legii:

„Dacă un vitezoman v-ar accidenta sau ar ucide pe cineva din familia voastră, ați mai fi de acord cu postarea locației radarelor?” – Pescaru Radu Romina.

„Nu vreau sa fiu rau, dar prin ce ai facut tu aici ai pus vietile oamenilor la vot. Sa ii pui sa voteze asta e ca si cum i-ai pune sa voteze moartea oamenilor, repet” – Florin Daniel.

„Radarele nu ar mai trebui anunțate, și, evident, nici filtrele cu alcooltest. Prea multe accidente cu victime s-au întâmplat pe drumurile din județ și nu numai, din cauza vitezei și băuturii. Credeți-mă că știu ce spun; am avut permisul suspendat pentru viteză. La 102 în localitate, oricine trecea strada prin fața mea, avea 99% șanse să își mute domiciliul în cimitir. Le mulțumesc băieților că m-au trezit cu o amendă și 3 luni de suspendare de permis, că altfel mă puteam trezi din mania vitezei doar la mititica. Am scăpat ieftin, cu 3 luni de suspendare, și l-am luat după o lună. Altfel, poate acum meditam pe la mititica. Să-i lăsăm, deci, să își facă treaba. Părerea mea…” – Lascu Florin.

„Așa cum bombardierii ăstia spun că le este frică doar de D-zeu de ce să le fie frică de un radar !!?? NU, dacă respecți regulile de circulație de ce sa am nevoie să știu unde este radarul, ca după ce trec de el să gonesc ca un nebun să omor pe alții nevinovati, să mă omor chiar eu ??? Nu trebuie spus unde sunt amplasate fie ele fixe cât și mobile. Nu ajută cu nimic dacă spunem unde sunt .. „””scăpăm de amendă și mărim viteza”” doar la atât ajută informația ((radar in punctul D )) ;)” – Eugen Badea.

„In sfarsit un lucru bun. Nu mai acceptați postari conținînd avertismente (((( radar ,fiola, control la x,y locație. )))” – Constantin Dumitru.

Iată ce răspuns dă creatorul grupului Info Trafic Slatina:

„(…) Daca dupa cum a votat majoritatea cu siguranta restul se vor posta in continuare, deci v-a trebui sa parasiti grupul toti cei care nu sunteti de acord cu majoritatea”.

No comment!

__________________

Peste 200 de accidente grave au avut loc pe șoselele din Olt în primele șase luni ale anului în curs, soldate cu peste 250 de victime, potrivit unui raport al Poliției.

Mai exact, în perioada 01 – 30.06.2021, pe drumurile din judeţ s-au înregistrat 56 de accidente grave soldate cu moartea a 19 persoane și cu rănirea gravă a altor 46 de victime, precum și 150 de accidente ușoare soldate cu 192 de răniți ușor.

„Principalele trei cauze generatoare de accidente grave au fost viteza, care a generat 11 accidente grave, indisciplina pietonilor, care a cauzat 10 accidente grave și neacordarea de prioritate vehiculelor, care a provocat șase accidente grave și două persoane decedate urmare acestei cauze”, a precizat subcomisarul Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier Olt.

În clasamentul victimelor accidentelor rutiere, morți și răniți, România se află pe prima poziție în Europa, cu 85 de victime la un milion de locuitori, poziție pe care o deține de câțiva ani, arată cifrele prezentate, în aprilie, de Comisia Europeană. Numărul victimelor din țara noastră este dublu față de media Uniunii Europene (42), chiar dacă a scăzut cu 31% în ultimii 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here