Ludovic Orban, lovitură mortală din partea șefului PNL Olt. Liberal: „Așa ceva nu i-aș face nici celui mai rău dușman al meu”

După ce, în ciuda declarațiilor că va fi de partea lui, președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, l-a trădat pe Ludovic Orban, trecând de partea contracandidatului acestuia în cursa pentru șefia partidului, Florin Cîțu, parlamentarul liberal îi aplică o nouă lovitură celui care l-a susținut și căruia îi datorează aproape totul în politica mare: deși Orban a anunțat că își va prezenta moțiunea de candidatură în cadrul PNL Olt luni, 13 decembrie, organizația și-a dat votul pe moțiuni cu o zi înainte, lăsându-l pe Ludovic Orban cu ochii-n soare.

Votul pe moțiuni s-a consumat în ședința de duminică a Colegiului Director Județean al PNL Olt, eveniment care a avut loc la Hotelul Romula din Caracal, unde a fost stabilită și lista delegaților la Congresul PNL din 25 septembrie.

Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban a primit doar un vot, în vreme de moțiunea contracandidatului său la șefia partidului, premierul Florin Cîțu, a primit 90 de voturi.

Contactat de OLT-ALERT.RO, Ludovic Orban a fost luat prin surprindere de informație.

„Mâine la ora 19.00 urma să îmi prezint moțiunea în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Olt. E o obligație statutară în acest sens. De asemenea, există o decizie a Comisiei de organizare a congresului conform căreia nu se poate face votul pe moțiuni decât după prezentarea ambelor moțiuni de către candidați. Iar termenul limită de votare este 17 septembrie. Iar eu mi-am programat prezența pentru luni, adică în cadrul termenului. Nu pot însă să comentez informația decât după ce o voi verifica”, a declarat Ludovic Orban.

Până să verifice președintele PNL dacă a fost trădat sau nu, din nou, de Liviu Voiculescu, acesta a confirmat pe pagina sa de socializare că votul pe moțiuni s-a dat, deja, duminică.

„Colegiul Director Județean al filialei Olt a Partidului Național Liberal, întrunit în ședință statutară astăzi, 12 septembrie 2021, ora 11.00, a decis, cu majoritatea celor prezenți, prin vot secret, susținerea moțiunii „România Liberală” a candidatului la funcția de președinte al PNL, domnul Florin Vasile Cîțu, prim-ministrul României.
De asemenea, cu unanimitate de voturi, s-au votat delegații care vor participa la Congresul partidului din data de 25 septembrie 2021, precum și membrii Curții de Arbitraj Județene și ai Comisiei de Revizie și Cenzori.
Mulțumesc tuturor membrilor Colegiului Director Județean prezenți astăzi la Caracal și îi asigur de tot sprijinul și suportul meu în interesul echipei noastre și a Partidului National Liberal”, a scris, pe Facebook, președintele PNL Olt.

 

OLT-ALERT.RO a contactat mai mulți liberali pentru a comenta situația. „Este de necrezut ce-i face Voiculescu lui Orban, omul care l-a susținut și căruia îi datorează totul în politică, totul: faptul că e președinte de organizație județeană, că e senator, totul. Așa ceva nu i-aș putea face nici celui mai rău dușman al meu”, a comentat unul dintre liberalii contactați.

Deși a declarat în mai multe rânduri că îl susține pe Ludovic Orban, Liviu Voiculescu s-a lepădat de acesta imediat după alegerile PNL Olt, unde Orban s-a aflat în persoană pentru a gira și susține candidatura lui Voiculescu pentru șefia organizației – așa cum s-a întâmplat și la precedentele alegeri județene.

De altfel, Ludovic Orban l-a susținut mereu pe Liviu Voiculescu, liderul Partidului Național Liberal închizând ochii la problemele penale pe care șeful PNL Olt le are în justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here