Ludovic Orban i-a bătut obrazul lui Liviu Voiculescu: „Am rămas cu un gust amar. Putea să îmi spună că are de gând să facă așa ceva”

Ludovic Orban s-a aflat, luni, la Slatina, pentru a-și prezenta moțiunea de candidatură la șefia partidului în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Olt, în încercarea de a-și atrage de partea lui oameni care să-l voteze în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie. Asta în ciuda faptului că ședința Colegiului Director Județean s-a ținut ieri, fără știrea liderului liberal, la inițiativa președintelui PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, supușii acestuia votând, în majoritate zdrobitoare, susținerea contracandidatului lui Orban, Florin Cîțu.

Ludovic Orban, însoțit de senatorii Virgil Guran și Alexandru Nazare și de deputații Violeta Alexandru și Adrian Miuțescu, s-a întâlnit, în cadrul Biroului Politic Județean, cu mai mulți primari, președinți de organizații locale și alți membri ai PNL, în fața cărora președintele Partidului Național Liberal și-a prezentat moțiunea.

Toți cei cinci oaspeții au luat cuvântul și au criticat modul în care contracandidatul lui Orban, Florin Cîțu, s-a implicat în campania electorală internă, folosindu-se de resursele publice, precum PNDL 3, pentru a-și atrage susținători la congresul partidului din 25 septembrie, dar și pentru criza politică generată în cadrul coaliției de guvernare.

Sursa video: Facebook/ Ludovic Orban

La întâlnirea cu presa locală (care a aflat pe surse de vizita președintelui PNL în Olt, întrucât organizația nu a anunțat-o public), Ludovic Orban a declarat că manevra lui Liviu Voiculescu i-a lăsat un gust amar, cu atât mai mult, cu cât el și-a anunțat cu o săptămână în urmă intenția de veni azi să-și prezinte moțiunea înainte ca aceasta să fie votată.

„Eu am stabilit această întâlnire cu aproape o săptămână în urmă. Am rămas cu un gust amar să aflu că, deși conform prevederilor statutare, înainte de vot trebuia prezentată moțiunea în fața Colegiului Director Județean, deși Comisia de organizare a congresului, conform atribuțiilor statutare, a stabilit că nu se supun la vot moțiunile decât după prezentarea lor în fața colegiilor directoare județene, am aflat cu stupoare că ieri a avut loc un vot. Nu contează, eu am venit aici la Olt, am foarte mulți prieteni, am oameni în care am încredere, am oameni la care țin și sunt convins că foarte mulți delegați din filiala PNL Olt vor vota așa cum le dictează conștiința, liber, secret, pentru binele Partidului Național Liberal. 

Măcar așa, pentru cele câteva sute de kilometri pe care i-am străbătut în județul Olt nu cu mașina, ci pe jos, în toate campaniile în care vin din 1994, putea măcar atât să mi se spună de actualul președinte că are de gând să facă așa ceva”, a declarat, presei locale, Ludovic Orban.

Sursa video: Facebook/ Ludovic Orban

Votul pe moțiuni s-a consumat, în afara cadrului statutar (conform celor arătate de Ludovic Orban) în ședința de duminică a Colegiului Director Județean al PNL Olt, eveniment care a avut loc la Hotelul Romula din Caracal, unde a fost stabilită și lista delegaților la Congresul PNL din 25 septembrie.

În CDJ, Ludovic Orban a primit doar un vot, în vreme de moțiunea contracandidatului său la șefia partidului, premierul Florin Cîțu, a primit 90 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here