Pestă porcină africană într-o fermă din Olt. Toți porcii vor fi uciși

Focar de pestă porcină la o fermă din localitatea Constantinești, din orașul Scornicești, unde se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor.

Este vorba de aproximativ 1680 capete suine care vor fi ucise pentru a combate răspândirea pestei porcine.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că  a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Constantinești, oraș Scornicești, județul Olt, în data de 07.09.2021, în baza buletinului de analiză emis de IDSA București .

În data de 08.09.2021, la Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Constantinești, oraș Scornicești, județul Olt, unde se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de aproximativ 1680 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare .

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială în conformitate cu prevederile legale .

Zona de protecție cuprinde următoarele localități: SCORNICEȘTI-CONSTANTINEȘTI, RUSCIORI .

Include o exploatație comercială de porci din localitatea Constantinești, FV 6 OPORELU,  FV 8 SCORNICEȘTI  . 

Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile:

SCORNICESTI – PISCANI, JITARU, NEGRENI, MOGOȘEȘTI, MĂRGINENI-SLOBOZIA, TEIUȘ, ȘUICA, MIHAIEȘTI-POPEȘTI, CHIȚEASCA

OPORELU-BERIA DE JOS, BERIA DE SUS, RADEȘTI,

POBORU-CORNAȚELU, CREȚI, SURPENI

CUNGREA-MIEȘTI,

TĂTULEȘTI-BĂRBĂLĂI

SPINENI- VINEȚI

Include o exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, Scornicești și FV 7 PRISEACA, FV 4 SEACA, FV 11 POTCOAVA, FV 5 VERGULEASA, FV 9 TĂTULEȘTI, FV 3 SPINENI”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here