Piață volantă în Slatina. Oamenii vor putea să cumpere legume și fructe din parcarea CJ Olt, direct de la producători

O piață volantă a producătorilor agricoli va funcționa, sâmbătă, în parcarea Consiliului Județean Olt, unde slătinenii vor putea să cumpere fructe și legume direct de la producători. Dacă lucrurile merg bine, această piață va putea funcționa în fiecare weekend, a precizat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Pentru ca o asemenea piață să poată funcționa, Consiliul Județean Olt a aprobat, marți, înființarea, organizarea și funcționarea acesteia, dar și un protocol între CJ și Asociația Tinerilor Fermieri.

„Dacă toate procedurile după adoptarea hotărârii de astăzi sunt gata, încercăm să dăm drumul acestei piețe volante sâmbătă dimineață. Nu știu la ce oră; vom anunța public dacă vor reuși să facem procedurile. Fermierii așteaptă cu mare interes să poată să-și expună produsele și să le și vândă în același timp. Acest demers este și în beneficiul cetățenilor din Slatina, pentru că pot lua legume românești, proaspete, direct de la producători. 

Este un experiment deocamdată. Doar sâmbăta va funcționa, iar dacă lucrurile vor merge bine și noi vom reuși să le ținem sub control (să nu uităm că, totuși, vorbim de parcarea unei instituții publice, nu de o piața propriu-zisă), probabil vom extinde programul la două zile, sâmbătă și duminică, atunci când la Consiliul Județean Olt nu se lucrează”, a declarat Marius Oprescu.

Piața volantă va funcționa în parcarea și pe aleea din incinta sediului Consiliului Județean Olt, pe latura de Est, pe o suprafață de aproximativ 532 mp, în baza autorizației de funcționare emisă de Primăria Slatina și a autorizației emise de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în condițiile legii.

Aici își vor putea expune și vinde marfa doar producători agricoli din județul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here