Elevii din 13 localități din țară vor face școală doar online începând de luni

Elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online săptămâna viitoare, a anunțat vineri Ministerul Educației. Cea mai mare rată de infectare din țară este într-o comună din Satu Mare.

Ministerul Educației a publicat documentul cu ratele de infectare la nivelul tuturor localităților din țară. Potrivit acestuia, 5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).

Având în vedere decizia anunțată la începutul lunii de ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit căreia până la rata de infectare de 6 la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică iar după depășirea acestui prag, doar creșele și grădinițele mai rămând deschise, elevii din cele 13 localități numite anterior vor face școală online săptămâna viitoare.

În funcție de incidența calculată vinerea viitoare, se va decide modul în care se vor desfășura cursurile în continuare.

Cum funcționează școlile în funcție de incidență

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2: – Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

– Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here